sâmbătă, 23 mai 2009

Parintii cer demiterea conducerii CNCEIP

BUCUREŞTI / 09:41, 22.05.2009
Părinţii cer ministrului Educaţiei să reevalueze toţi angajaţii din cadrul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (CNCEIP) şi să demită conducerea acestuia, după ce în teza la Istorie susţinută, joi, a fost semnalată o greşeală.
Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământul Preuniversitar îşi exprimă îngrijorarea faţă de greşelile repetate în redactarea tezelor cu subiect unic ale Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (CNCEIP), potrivit unui comunicat remis, vineri, de Federaţie.
Reprezentanţii Federaţiei atrag atenţia asupra faptului că, după eroarea anterioară, de la teza la Limba română susţinută în 7 mai, au solicitat demiterea "specialiştilor" din cadrul CNCEIP.
"Greşeala s-a repetat şi vom vedea, probabil, alţi doi «sacrificaţi» care vor încerca să spele de ruşine un întreg Centru plătit din banii noştri, ai contribuabililor. Aceştia se vor întoarce la catedră şi alti zeci de copii vor fi sacrificaţi. Şi nu este vorba numai de erori", susţine Federaţia.
Potrivit reprezentanţilor acesteia, subiectul tezei de Istorie a fost compelx, "conţinând cerinţe pentru care copiii sunt pregătiţi abia în liceu".
"Se gândesc oare aceşti «specialişti» că poate au o vină, morală, pentru sinuciderea unui copil? Greşelile repetate ne fac să credem că aceşti «specialişti» de frunte au următoarele obiective: discreditarea MECI şi implicit a şcolii româneşti şi desconsiderarea şi tratarea cu dispreţ a profesorilor de la catedră, a elevilor şi părinţilor. Elevilor nu le este permisă ataşarea unei erate la nicio teză! Şi plătesc, unii, chiar cu viaţă!", atrage atenţia Federaţia părinţilor.
În aceste condiţii, aceasta cere public ministrului Educaţiei reevaluarea tuturor angajaţilor din cadrul CNCEIP şi demiterea conducerii acestuia.
Eroarea de la teza la Istorie a constat în faptul că în loc de "Armata II" a apărut "Armata I".
Subiectul pentru teza unică la Istorie a fost corectat de şase persoane, respectiv de trei inspectori care concep subiectele, de un inspector de specialitate care le supervizează, de un drector de evaluare şi de directorul Centrului Naţional de Curriculum şi Evaluare
,
Cristian Mirescu.
http://www.mediafax.ro/social/parintii-cer-ministrului-andronescu-reevaluarea-angajatilor-cnceip-si-demiterea-conducerii.html?1688;4435917
Eroare în subiectul tezei unice la Istorie
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara, în 11 mai, că a cerut verificarea tuturor subiectelor pentru tezele cu subiect unic la Matematică, Istorie şi Geografie, după incidentul de la Limba română din 7 mai, când în subiect au fost inversate două nume ale personajelor dintr-o schiţă de Caragiale.
"I-am cerut domnului Mirescu (directorul general al Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar - n.r.) să doarmă la serviciu, să verificare toate subiectele pentru tezele următoare. Am anunţat încă de vineri că nu vom tolera nicio greşeală", declara ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării.
În ciuda acestui avertisment, eroarea de la teza la Istorie este cea de-a doua din această sesiune de examinare, după cea semnalată în 7 mai, când a fost susţinută teza la Limba română.
Subiectul la Istorie, verificat de şase persoane, inclusiv de directorul general Cristian Mirescu
Subiectul pentru teza unică la Istorie a fost corectat de şase persoane, respectiv de trei inspectori care concep subiectele, de un inspector de specialitate care le supervizează, de un director de evaluare şi de directorul Centrului Naţional de Curriculum şi Evaluare, Cristian Mirescu.
Potrivit unor surse din MECI, subiectele la Istorie au fost verificate de inspectorul de specialitate Rodica Tudorică.
La teza cu subiect unic pe semestrul al II-lea, clasa a VIII-a, subiectul cu nr. II conţine următorul text: "În vara anului 1917, românii au desfăşurat un atac la Mărăşti şi două lupte de apărare la Mărăşeşti şi Oituz, în Moldova. La 11 iulie 1907 a început bătălia de la Mărăşti prin atacul desfăşurat de Armata II română împotriva trupelor germane şi austro-ungare. După o săptămână, Armata I română comandată de generalul Al. Averescu şi ajutată şi de trupe ruseşti a obţinut victoria cucerind 30 de localităţi din zonă".
Subiectul mai continuă cu trei paragrafe.
Greşeala este în fraza "după o săptămână, Armata I română comandată de generalul Al. Averescu şi ajutată şi de trupe ruseşti a obţinut victoria cucerind 30 de localităţi din zonă"
Inadvertenţa constă în faptul că în loc de Armata II apare Armata I.
Citeşte şi:
Subiectul cu numărul 5 la teza la Istorie sau Geografie
Responsabilii pentru eroarea din teza cu subiect unic au demisionat
Andronescu: Greşeala de la teza cu subiect unic ar fi putut fi făcută în mod voit
http://www.mediafax.ro/social/eroare-in-subiectul-tezei-unice-la-istorie.html?1688;4431728

Niciun comentariu: