miercuri, 27 februarie 2008

Elevii nu mai studiază teoria evoluţiei

Elevii ar trebui să studieze, în continuare, teoria evoluţiei şi perspectivele filosofice critice asupra religiei, consideră ONG-ul Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă.
Acesta a trimis, ieri, o scrisoare deschisă ministrului Educaţiei, prin care cere reintroducerea acestor capitole în manualele de biologie şi filosofie. În caz contrar, SLC ameninţă că va organiza o acţiune de protest, pe 26 martie şi va depune la sediul Ministerului Educaţiei toate semnăturile de sprijin ale iniţiativei
Ordinul prin care erau scoase din programele şcolare aceste teorii ştiinţifice a fost semnat în decembrie 2006, de către Mihail Hărdău, fostul ministru al Educaţiei. Ieri, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală, SLC a iniţiat o campanie civică pe această temă. (E.L.)
http://www.gandul.info/scoala/elevii-nu-mai-studiaza-teoria-evolutiei-video.html?3934;2417070#audio
Consiliul Europei atrage atentia ca scoala ar trebui sa gaseasca un echilibru in informatiile oferite copiilor, atat din perspectiva religioasa, cat si din cea stiintifica. Excesele sau lacunele de informatii intr-unul dintre domenii incalca dreptul la informare al copiilor si exista pericolul ca mai tarziu, nefiind formati de scoala, sa se creeze indoiala si confuzie in mintile acestora. http://www.gardianul.ro/2008/02/27/societate-c12/ministerul_educatiei_dixit_ciao_darwin_-s109814.html

Mesaje pe forum

Postat de decebal la 26.02.2008 22:36O sa se ajunga ca in Statele Unite? Aici creationistii (destui la numar) isi tin odraslele acasa si le educa personal in spiritul crestin, evolutionismul e vazut ca o agresiune, un fel de brainwash-ing. Mai nou s-a inventat o teorie a creationismului stiintific, creationism religious mascat. Aud pt. prima data ca din manualele din Romania a fost scoasa teoria evolutionista. Oare ce pazesc stimabilii de la ministerul educatiei de-au dat drumul la asemenea manuale? nu observa, nu se autosesizeaza? Halal invatamint. d-le Valy, nu va lasati impresionat de popisme. Invatati copiii despre importanta stiintei.
Postat de @ valy+decebal la 26.02.2008 23:16Ce spunea Petre Tutea despre evolutie?. "Evolutia este o ipoteza de travaliu. Atat. O ipoteza de lucru."
Postat de Decebal la 27.02.2008 00:23Ipoteza de lucru, nu o simpla ipoteza. Asta presupune ca e de baza in stiinta, devine premisa pentru a concepe alte fenomene din acest punct de vedere. Religia nu este stiinta, se face acasa. N-ai nevoie sa te duci la scoala ca sa ai o religie. N-ai nevoie sa te duci la scoala sa-ti vorbeasca popa, te duci duminica la biserica pentru asta. Te duci la scoala ca sa inveti despre stiinta. Asta e rostul scolii.
Postat de Invatamantul romanes la 27.02.2008 01:32... se cam duce de rapa, iar cu asemenea specimene fara viziune la minister la ce ne-am putem astepta? Pentru cel cu Petre Tutea: argumentul tau este insuficient; conform sondajelor din Scientific American si Nature, peste 95% dintre oamenii de stiinta de top nu imbratiseaza nici o credinta religioasa (atei sau agnostici), iar o ipoteza de lucru este totusi mai buna decat un basm, precum cel cu Adam si Eva. Daca teoria evolutionista este gresita ... stiinta o va demonstra in timp.
Postat de Laal la 27.02.2008 02:26Deci, sa înteleg ca în România s-a scos Teoria Evolutiei din scoli ? Adica România prefera Evul Mediu, sute de ani de crestere în cunoastere N-AU EXISTAT pentru aceasta tara ? Un ministru incult îsi poate face de cap de parca ar fi în Iran (hm, sau in SUA) si nimeni nu zice nimic ? Incredibil. Naucitor... O noua dovada ca România nu este (înca ?) o tara civilizata si nici una de sorginte si mentalitate europeana... Si iar trebuie sa-mi crape obrazul ca m-am nascut aici, aici unde habotnicia si lipsa endemica de cultura elementara sunt ridicate -iata, din nou- la rang de virtuti nationale. Este România, deci, o tara în care nici macar Ministrul Educatiei nu a auzit ca Stiinta înseamna nici mai mult, dar nici mai putin decât ceea ce STIM, iar Credinta ceea ce CREDEM (pentru orice om normal cele doua nu se exclud !), o tara în care a fi (asa, un pic) fanatic religios e obligatoriu (ca tot ce vine de peste Ocean), iar putinii care discern (si care au aflat ca adevarurile pot fi multiple) tac, timorati, pentru a nu fi taxati de comunisti. Din nefericire se pare ca societatea româneasca se debilizeaza tot mai tare, consumatorismul isteric americanesc si lenea de a pune mâna pe o carte îndepartând-o cu pasi repezi de Spatiul Cultural European. Pacat. E multa ceata în România.
Postat de Anna la 27.02.2008 05:42Biserica se amesteca iarasi unde n-are nici o treaba, iar fostul ministru Hardau nu poate fi calificat decat drept slab de inger (SAU dezinteresat, cum doriti) pentru ca si-a permis sa semneze un asemenea decret aberant. Rusinica!
Postat de sls la 27.02.2008 07:56Eu ma inspaimant cand vad cati oameni cu priviri goale (imbecile chiar) se duc sa mangaie niste oase, numite moaste, care chipurile i-ar ajuta sa fie mai sanatosi, sa castige mai bine etc. Care "se calca in picioare" pentru o sticla de apa chioara sau un dumicat de paine, toate sfintite, zice-se (dar pline de bacterii, cu siguranta). Si ce credeti, ca ei doresc ca nepotii sau copiii lor sa invete altceva decat creationism? Pai pentru acestia se face atat tam-tam prin presa si pe cuvantul meu ca nu am auzit vreun argument solid din partea celor care sustin cu atata infocare obligativitatea religiei in scoli. Iar daca dl Hardau a fost cel care a semnat ordinul...nu pot sa-l intreb decat atat: cand analizeaza comportarea in regim static, de ex, a unei structuri ii sunt de folos cele descoperite de domnii Navier, Juravski, Steiner etc etc sau rugile fierbinti catre cel de sus?

Niciun comentariu: