joi, 21 februarie 2008

Mafia pune stapanire pe taberele scolare si terenurile Academiei Romane

22.02.2008 -Gardianul
Conducerea Autoritatii Nationale pentru Tineret a descoperit ca 10 tabere scolare concesionate sunt folosite in alte scopuri. Potrivit prevederilor contractuale, taberele erau concesionate pe 30 de ani, cu obligatia ca noii administratori sa pastreze obiectul de activitate. „Au fost cam 20 tabere înstrainate în acest fel, însa s-a reusit recuperarea a jumatate dintre ele. Din informatiile noastre, în cele mai multe dintre ele nu se respecta contractele încheiate si locatiile au fost transformate în restaurante, baruri, spatii pentru nunti, botezuri si chiar pentru distractii nocturne, de genul camerelor închiriate pentru alte scopuri. Ne aflam în litigiu cu acesti patroni, dar este foarte greu de recuperat. Aceste tabere date spre administrare sunt dintre cele mai bune, aflate în zone de interes cu maxim potential turistic, precum Costinesti, Eforie Nord, Sinaia, Cozia si cele din jurul Capitalei, Pustnicu I si II. Cu toate ne aflam în instante”, ne-a declarat Ionut Stroe, directorul Directiei de Programe Recreative si Divertisment pentru Tineret. http://www.gardianul.ro/2008/02/22/societate-c12/tabere_scolare_transformate_n_moteluri_de_rendez_vous-s109565.html
Alexandru Calmâcu

Familia lui Dan Voiculescu a devenit... arendaşul Academiei Române
22.02.2008 -Gandul
Prin două contracte de arendă, firmele familiei Voiculescu au preluat 2.700 hectare de teren, situate în judeţul Giurgiu.
Potrivit legislaţiei în vigoare, arendaşul GRIVCO are dreptul la subvenţii de la stat de milioane de lei
Familia lui Dan Voiculescu – prin SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (GRIVCO) SA - este... arendaşul Academiei Române. Acest lucru s-a întâmplat pe data de 03.10.2007, când între arendatorul Academia Română şi arendaşul GRIVCO s-au încheiat două contracte de arendă.
Obiectul acestora îl constituie două terenuri situate în judeţele Giurgiu, respectiv în comunele Băneasa şi Gostinul, în suprafaţă totală de aproximativ 2.700 hectare. Contractele sunt încheiate pe o durată de 20 de ani, cu dreptul prelungirii pentru încă 20.
citeste mai departe http://www.gandul.info/actualitatea/familia-lui-dan-voiculescu-a-devenit-arendasul-academiei-romane.html?3927;2405594

Niciun comentariu: