vineri, 22 februarie 2008

Sindicatele cer retragerea legilor Educatiei

23.02.2008 - ZIUA
-- Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" sprijina demersurile Federatiei Educatiei Nationale (FEN) privind retragerea pachetului de legi ale invatamantului, propuse de Ministerul Educatiei.
"Motorul demersurilor FEN il constituie faptul ca proiectele au fost elaborate fara realizarea unor studii prealabile, care sa determine o radiografie completa a situatiei actuale si cauzele problemelor cu care se confrunta invatamantul astazi. CNS "Cartel ALFA" si FEN sunt de parere ca reforma reala a invatamantului trebuie sa aiba la baza o diagnoza profesionista a sistemului, urmata de elaborarea, cu participarea tuturor actorilor din sistem (profesori, parinti, elevi, reprezentanti ai sferei politice), a unei strategii pe termen mediu si lung. Aceasta trebuie acceptata de toti actorii din sistem si asumata de clasa politica printr-un Pact pentru Educatie", sustine Bogdan Iuliu Hossu, presedintele confederatiei, intr-un comunicat.
Asa cum ati putut citi in Ziua, FEN a solicitat premierului sa retraga proiectele de legi promovate de ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, si sa initieze o dezbarere nationala despre educatia romaneasca, pentru a se stabili exact problemele si solutiile pertinente. (Magda SEVERIN)vezi http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-02-23&id=233627

Niciun comentariu: