luni, 10 martie 2008

Cerere pentru reintroducerea in scoli a teoriei evolutiei si abordarile filosofice critice fata de religie

European Humanist Federation ii cere ministrul Cristian Adomnitei
sa reintroduca in scoli teoria evolutiei si abordarile filosofice critice fata de religie

In cadrul campaniei privind reintroducerea teoriei evolutiei si a abordarilor filosofice critice fata de religie in programa de biologie, respectiv filosofie, „Solidaritatea pentru libertatea de constiinta" a primit deja semnaturi de sprijin din partea unor biologi, profesori si cercetatori, dar si a unor persoane fizice sau organizatii neguvernamentale din numeroase tari. Tuturor acestora le multumim foarte mult. Campania de strangere de semnaturi derulata pe site-ul http://www.humanism.ro/ va dura pana in data de 24 martie, urmand ca, la protestul pe care il vom organiza in fata Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului in data de 26 martie, la ora 14.00, sa depunem la cabinetul ministrului toate adeziunile stranse. Detalii aici:
http://www.humanism.ro/articles.php?page=62&article=225

Duminica, 9 martie, am primit si o scrisoare de sprijin din partea unei importante organizatii umaniste internationale – European Humanist Federation, care reuneste 38 de organizatii din 17 tari.
Scrisoarea a fost trimisa de EHF si pe adresa Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului http://us.f530.mail.yahoo.com/ym/Compose?To=informare.publica@medu.edu.ro
European Humanist Federation ii cere ministrului Cristian Adomnitei sa reintroduca teoria evolutiei si abordarile filosofice asupra religiei in programa de biologie, respectiv filosofie.
Mai jos este textul integral al acestei scrisori (in romana si engleza):
http://www.humanism.ro/articles.php?page=62&article=226

Remus Cernea
Director executiv
Solidaritatea pentru libertatea de constiinta
http://www.humanism.ro/
http://us.f530.mail.yahoo.com/ym/Compose?To=tualegi.eu@gmail.com
0727.583.594

Niciun comentariu: