duminică, 2 martie 2008

Pactul educatiei completat de societatea civila

Traim un moment cheie in Romania. Dupa cum poate stiti, in prezent are loc dezbaterea nationala prentru reforma profunda a Educatiei care sa asigure Romaniei cadrul functional pentru urmatorii 10-20 de ani. Educatia de inalta calitate este sansa ca Romania sa raspunda cerintelor de modernitate si dezvoltare impuse de aderarea la UE si de semnarea agendei europene pentru Educatie (Strategia Lisabona, Procesul de la Bologna).
Miercuri, 27 februarie 2008, Presedintele Traian Basescu a lansat pactul pentru educatie anuntand ca documentul deschis este pentru semnare de catre partide, sindicate si asociatii ale elevilor si profesorilor (sursa: Mediafax).
Reprezentanti ai societatii civile, la initativa IRSCA Gifted Education au lansat un feedback la propunerea acestui pact politic . Toti reprezentatii societatii civile sunt invitati sa se pronunte asupra variantei propusa de noi – cu sugestii/modificari/adeziune directa.
Pentru inceput va rugam sa va uitati pe varianta propusa vezi http://www.supradotati.ro/resurse/Pactul-educatiei-completat-de-SOCIETATEA-CIVILA.pdf, sa ne trimiteti orice observatii aveti in acest sens si „adeziunea" voastra ca sustineti aceasta initiativa, pana cel tarziu miercuri, 5 martie, ora 10. pe http://www.supradotati.ro/sugestii.php Desemenea, puteti sa trimiteti acest email si oricaror colegi din alte ONG-uri care poate nu se regasesc pe aceasta lista si ar fi interesati sa se implice in proces.
Miercuri, 5 martie, vom reveni cu „situatia finala" a adeziunilor inainte de trimiterea pactului (revizuit de societatea civila) catre toti factorii politici implicati, cat si cu o propunere concreta de colaborare catre intreaga societate civila pentru implicarea activa si decisiva in acest demers important.
Va multumim si asteptam cat mai multe raspunsuri
O zi excelenta!
Echipa IRSCA Gifted Education
www.supradotati.ro

Niciun comentariu: