vineri, 28 martie 2008

Revenire: Secretarul de stat Zvetlana Preoteasa

„Ministerul Educaţiei ar trebui să gândească noi modalităţi de sancţionare a elevilor”
După ce a declarat că „nota la purtare (n.r. în opinia dumneaei liberală) este o modalitate de constrângere care nu este logică”, Zvetlana Preoteasa, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, se răzgândeşte. „În anumite cazuri, scăderea notei la purtare nu îşi dovedeşte eficienţa. În acest sens MECT ar trebui să gândească (...) şi alte modalităţi de sancţionare a elevilor care încalcă Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar sau regulamente de ordine internă”. De la formularea „ar trebui să gândească”, până la elaborarea propriu-zisă a acestor măsuri este însă cale lungă.
Secretarul de stat s-a răzgândit şi în privinţa şedinţelor cu părinţii despre care spunea că „nu este normal să existe, pentru că părintele nu se duce de multe ori la acele şedinţe, de frică să nu fie apostrofat de doamna dirigintă şi să-i fie jenă pentru ce a făcut copilul”. Zvetlana Preoteasa „subliniază” că şedinţele cu părinţii nu vor fi eliminate, ci că „ministerul are în vedere o altă abordare prin care la aceste întruniri colective să se discute strict probleme administrative”. O soluţie în rezolvarea comunicării deficitare şcoală-familie ar fi discuţiile personalizate părinte-diriginte în care să fie discutate notele, comportamentul şi problemele elevilor. Aşteptăm să vedem materializată abordarea Ministerului Educaţiei prin care la şedinţele colective vor fi discutate strict problemele administrative ale clasei şi ale şcolii. (E.L.)
http://www.gandul.info/scoala/ministerul-educatiei-ar-trebui-sa-gandeasca-noi-modalitati-de-sanctionare-a-elevilor.html?3934;2495878

Niciun comentariu: