miercuri, 2 aprilie 2008

Stiinta Info

În perioada 10 martie-15 iunie 2008, echipa Stiinta.info , http://www.stiinta.info/ organizează un concurs de eseuri pe teme de tehnologie pentru elevi si studenti, cu motto-ul "Provocarile tehnologice ale prezentului, slujbele viitorului!". Marele premiu va fi un iPod nano. Puteti citi mai multe despre concursul nostru aici.
Ce este echipa Stiinta.info?
O echipă de tineri români doctoranzi sau absolvenţi de doctorat în străinătate care am energizat în jurul nostru o echipă de tineri liceeni şi studenţi din România, cu scopul de a ajuta la trezirea interesului pentru ştiintă şi de a facilita accesul românilor la ştiri şi articole de popularizare ştiinţifică de calitate.
Ce oferă Stiinta.info?
Coloana "Pe scurt" oferă ştiri ştiinţifice scurte, de actualitate.
Coloana "Pe larg" oferă ştiri ştiinţifice de actualitate dar elaborate; articole de popularizare a unor aspecte deja cunoscute ale ştiinţei; istorie şi filosofie a ştiinţei; despre ştiinţă şi societate, toate într-un limbaj accesibil publicului român în general, cât mai clar şi limpede, noţiunile ştiinţifice folosite fiind mereu explicate.
Din acestea cititorul rămâne cu ştirea, dar şi unele concepte ale ştiinţei înţelese.
Secţiunea "podcast"
oferă în fiecare duminică o noua ediţie a emisiunii noastre ştiinţifice, Ştirile Stiinta.info. Emisiunea durează aproximativ 30 de minute.
Secţiunea Bibliotecă oferă materiale educaţionale primite de la cititorii noştri pentru cititorii noştri.
Organizeaza o serie de prezentări ştiinţifice în şcoli din România.
Cine preia din ştirile Stiinta.info?
Ştirile sunt preluate de presa scrisă (Cronica Romana), presa online (hotnews.ro, Evenimentul Zilei Online, infoportal.ro, pescurt.ro, ziaresireviste.ro, airbites.ro, unimedia.md, etc). Podcast-ul săptămanal este preluat de două radiouri online (mixcraiova.ro si stillradio.com). Podcastul nostru apare şi pe trilulilu.ro şi pe youtube.com (căutaţi după "stiinta.info").
Stinta.info organizează şi prezentări în şcoli din ţară
În perioada 10-20 decembrie 2007, Adrian Buzatu a ţinut prezentări despre fizica particulelor elementare, domeniul lui de studiu, la şapte licee mari din ţară (la Arad, Timişoara, Craiova şi Bucureşti). Turneul a fost un succes şi am dori să repetăm astfel de acţiuni
.

Niciun comentariu: