marți, 1 aprilie 2008

Primul eveniment al retelei de scoli CRED: Dezbaterea „Cunoastere, creativitate, comunicare - paradigma a didacticii moderne”

Pe data de 5 aprilie, incepand cu ora 9, va avea loc in sala “Sergiu Celibidache” de la Colegiul National de Arte “Regina Maria” din Constanta un forum de dezbateri pe tema Cunoastere, creativitate, comunicare – primul eveniment al retelei de scoli CRED pentru educatie diferentiata, sub egida IRSCA Gifted Education in colaborare cu ISJ Constanta.
Un eveniment apartinand seriei de evenimente desfasurate la nivel national in cadrul campaniei nationale “Investeste in Educatie” – o campanie initiata de IRSCA Gifted Education si Consortiul EDUGATE pentru promovarea educatiei de calitate
in toate scolile din Romania.
Manifestarea este organizata in doua parti:
· 9-12: prezentare in plen a celor mai noi tehnologii didactice bazate pe inovatie si creativitate - tehnologii care isi propun sa dezvolte abilitatile copilului de a-si organiza singur invatarea si sa il ajute sa se dezvolte in ritmul propriu,
bazandu-se pe cele mai inalte abilitati ale personalitatii sale. ·
· 12-14: prezentarile initiativelor cadrelor didactice participante la manifestare.
Sesiunea va incepe cu o prezentare a “Strategiilor de comunicare in didactica moderna” sustinuta de Lect. Univ. Dr. Cristina Gelan si va continua cu dezbateri pe temele: “Modalitati de explorare creativa a realitatii” si “Tehnologii didactice creative”, sustinute de Inst. Drd. Adina Tulbure, Director de cercetare pentru tehnologii didactice inovative in cadrul IRSCA Gifted Education.
Seria de manifestari are ca scop conturarea unei paradigme a didacticii moderne asa cum este ea perceputa de catre cadrele didactice direct implicate in proces, pornind de la ipoteza ca principalele directii viitoare de dezvoltare a didacticii vor fi cele trasate de accelerarea procesului de dezvoltare pe cele trei domenii fundamentale – cunoastere, creativitate si comunicare, ca teren comun tuturor disciplinelor de studiu din perioada scolaritatii.
Facem un apel catre cadrele didactice din judetul Constanta, care doresc sa sustina ateliere de lucru pe aceasta tema sau sa impartaseasca din experienta proprie colegilor care vor participa la manifestare, sa ne comunice cat mai explicit intentia lor pana la data de 3 aprilie 2008 pe adresa de e-mail educatieprinarta@gmail.com pentru a definitiva programul actiunii.
Manifestarea se va incheia cu Adeverinta de participare acordata de IRSCA Gifted Education si ISJ Constanta.
Persoane de contact: Inst. Drd. Adina Cristina Tulbure si Inst. Monica Serban Colegiul National de Arte “Regina Maria” Constanta, tel 0766 222 990
Despre IRSCA Gifted Education.Misiunea noastra este sa descoperim şi sa dezvoltam potentialul fiecarui copil si tanar printr-o educatie de excelenta. IRSCA Gifted Education este o asociatie non-profit, inregistrata in registrul asociatiilor si fundatiilor cu nr. 36/13.09.2004, cu o activitate recunoscuta la nivel national si international, partener UNESCO, membru WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children si respectiv ECHA - European Council for High Ability; Asia-Pacific Federation of the WCGTC- cele mai inalte foruri internationale in domeniul educatiei de excelenta.WEB:
http://www.supradotati.ro/

Niciun comentariu: