miercuri, 23 aprilie 2008

Lectorul Elena Udrea a căzut la mijloc între Băsescu şi Adomniţei

Ministrul Educaţiei s-a folosit de Udrea pentru a-i răspunde preşedintelui, care îşi exprimase îngrijorarea că universităţile din România sînt fabrici de diplome.
Traian Băsescu a criticat şi faptul că la toate instituţiile de învăţământ superior se pot face doctorate, menţionând că, de exemplu, în SUA, din 3.000 de universităţi doar 57 sunt acreditate să facă doctorate. Mai mult, la Congresul Naţional al Studenţilor, preşedintele a cerut „să se treacă imediat la clasificarea universităţilor, astfel încât cele mai multe să aibă ca obiectiv licenţierea, altele licenţierea şi masteratele şi doar câteva, repet câteva, care să poată face şi doctorate“. Cu toate că nu este prima dată când Traian Băsescu acuză mediocritatea din sistemul de învăţământ, ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, reacţionează dur abia acum, la începutul campaniei electorale, lovind în concurentul său de la Primăria Iaşi. citeste mai departe
http://www.cotidianul.ro/lectorul_elena_udrea_a_cazut_la_mijloc_intre_basescu_si_adomnitei-43963.html
Mesaje pe forum

1
evanescentul 20-Apr-2008 20:59
Si Base dar si Adomnitei au dreptate
Fara indoiala ca basescu are dreptate cand afirma ca facultatile din Ro s-au transformat in tipografii de diplome de doctorat, dar dumnealui ar trebui sa se hotarasca: ori e invatamantul asta e asa ceva de care nici n-avem nevoie, de vreme ce chiar el fugea de profesori cand era numai un mucos si niciodata n-a prea pus baza pe invatamant (apropo, ati auzit de vreun studiu stiintific, sau macar vreun studiu politic semnat de dumnealui?), ori e timpul sa priveasca cu deriozitate fenomenul asta si sa ia masurile cuvenite cat inca nu e prea tarziu. Pe de alta parte, Adomnitei are dreptate, sa te cheme Udrea, sa te fii tarat prin toate formele de invatamant prin care ai trecut si peste noapte sa ajungi lector universitar, asta seamana cu o palma la adresa tuturor celor care si-au ros cu adevarat coatele pe bancile facultatilor si si-au pierdut noptile luptandu-se cu cartea ca sa ajunga lectori. Eu zic ca trebuie sa-i respectam pe dascalii adevarati dar si sa baram accesul neavenitilor si escrocilor la titluri stiintifice. Asta bineinteles ca nu va rezolva problemele de fond ale invatamantului romanesc, dar macar ar putea constitui un inceput!
raspunde
2

maria p. 21-Apr-2008 05:33
Base a uitat cum a ajuns Udrea lector ?
Afirmaţia domnului preşedinte potrivit căreia unele universităţile sunt fabrici de diplome din pacate este adevarata .Asa se explica si cazul Udrea.
raspunde
3
sososnel 21-Apr-2008 08:01
Fabrica de diplome
maria p. (21-Apr-2008 05:33)Base a uitat cum a ajuns Udrea lector ?Afirmaţia domnului preşedinte potrivit căreia unele universităţile sunt fabrici de diplome din pacate este mai grav este ca asa se explica si diploma acestui retardat care a ajuns ministrul educatiei. Cu o diploma luata de la o universitate care a transformat acordarea diplomelor intr-o mizerabila afacere. Isi face campanie electorala ieftina si golaneasca pe spatele interesului national. Greseste grav domnul Oprea : acest ipochimen cu fata de chelner nu va intelege niciodata invatamantul.
raspunde
4
sonya blair 21-Apr-2008 12:44
Intelegem ce faci, Basel mic si scump!
Are dreptate Adomnitei. Basescu generalizeaza pt ca oamenii intotdeauna sunt de acord cand aud de corputie, mediocritate, can e vreun scandal, romanului ii lucesc ochii de bucurie, insa Basescu numai arunca piatra in balta ca sa faca valuri si atat. Zero probe, zero argumente.
raspunde

Niciun comentariu: