joi, 10 aprilie 2008

Elevii din clasele primare, sfătuiţi să poarte un rucsac de urgenţă de câteva kilograme

Elevii din clasele primare ar trebui să plece la şcoală echipaţi ca pentru o drumeţie pe munte, dacă ar urma sfaturile autorităţilor. Un ghid elaborat de specialiştii din două ministere scrie negru pe alb că elevii trebuie să aibă pregătit un rucsac pentru situaţii de urgenţă. Autorităţile susţin că prin acest ghid doresc să familiarizeze elevii cu regulile pe care trebuie să le aplice în momentul producerii unui seism. Potrivit acestora, elevii ar trebui să aibă pregătit un rucsac de urgenţă, fie că sunt acasă, fie că sunt la şcoală. Autorităţile le recomandă elevilor să aibă în rucsac două sticle de apă potabilă, două pachete de biscuţi simpli, un radio cu tranzistori şi baterii de rezervă, un fluier, trusă de prim-ajutor, săpun, prosop, hârtie igienică, pastă de dinţi, o pelerină de ploaie, două perechi de ciorapi sau două perechi de chiloţi. Copiii nu trebuie să uite nici de cheia de la casă sau de carneţelul cu numerele de telefoane ale rudelor. În caz de cutremur, elevilor li se recomandă să rămână calmi, să se ferească de obiecte suspendate şi să îi asculte pe profesori. Ghidul a fost întocmit în urmă cu doi ani de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului în colaborare cu Ministerului Educaţiei. Recomandările autorităţilor în ceea ce priveşte rusacul de urgenţă vin în condiţiile în care mai multe asociaţii non-guvernamentale au atras atenţia că ghiozdanele elevilor sunt deja mult prea grele pentru vârsta lor.
Sursa: Realitatea TV

Foto: NewsIn Un rucsac special pentru cutremur conţine zeci de obiecte
Comentariile cititorilor:

Postat de: isu Miercuri 09 aprilie 2008, 20:43
Plus un tarnacop, o casca mica de protectie si un tub cu oxigen. Nu duce nimeni in derizoriu, dar nu este asa ca trebuie : unul la scoala si unul acasa, ca nu sti unde te prinde; daca ai numai un rucsac, trebuie sa-l plimbi, nu !?
(2/11) Postat de: Miercuri 09 aprilie 2008, 16:03
Ghiozdanul baiatului meu din clasa a IV-a este de 7-8 kg zilnic si din cauza ca doamna invatatoare nu respecta niciodata orarul. Astfel copiii trebuie sa fie mereu pregatiti pentru ce materie mai are chef doamna sa faca ca sa nu ramana in urma din cauza diferitelor concursuri de desen, poezie etc ca puncte in plus la salariul de merit.
(3/11) Postat de: Dan Miercuri 09 aprilie 2008, 15:31
Sa-ntelegem ca autoritatile ne ascund ceva ? vre-un cataclism hmmmm.....
(4/11) Postat de: Miercuri 09 aprilie 2008, 15:08
Nu incercati sa dezinformati si sa aduceti in derizoriu o initiativa gandita in interesul si pt siguranta copiilor. Rucsacul trebuie pregatit si tinut acasa sau la scoala. Nu trebuie purtat in spate in fiecare zi.Vedeti masurile de protectie antiseismica din Japonia.

(8/11) Postat de: vali Miercuri 09 aprilie 2008, 12:45
ar trebui facut un sanatoriu pt ,,autoritati,,!ce viseaza noaptea experimenteaza ziua pe cobaii,pardon pe cetatenii acestei tari,indiferent de varsta!

citeste mai departehttp://www.realitatea.net/index.php?comentarii&item=171906&sectiune=1

Niciun comentariu: