miercuri, 23 aprilie 2008

MECT a semnat un protocol cu Asociaţia profesorilor din Europa

Cristian Adomniţei a semnat, ieri, un protocol de colaborare cu Silano Marseglia, preşedintele Asociaţiei Europene a Cadrelor Didactice. Scopul protocolului este de a-i familiariza pe profesorii români cu sistemele educaţionale din statele memebre UE şi de a le facilita schimbul de experienţă educativă cu profesorii din alte ţări. Atât profesorii din învăţământul de stat şi privat, cât şi directorii şcolilor şi inspectorii şcolari vor beneficia de proiectele care se vor desfăşura în cadrul acestui parteneriat. Astfel, obiectivele protocolului sunt facilitarea accesului la educaţie sau îmbunătăţirea serviciilor de consiliere şcolară. „E un acord foarte important şi datorită lui profesorii vor călători în Europa pentru a culege experienţă. Acordul va contribui la creşterea calităţii în educaţie”, a apreciat Cristian Adomniţei. De asemenea, profesorii vor învăţa cum să promoveze egalitatea de şanse, iar formatorii profesorilor vor beneficia de cursuri de dezvoltare profesională şi formare continuă. (E.L.)
http://www.gandul.info/scoala/mect-a-semnat-un-protocol-cu-asociatia-profesorilor-din-europa.html?3934;2577558

Traian Băsescu a criticat din nou, astăzi, învăţământul românesc.

Şeful statului susţine că este nevoie de un învăţământ de calitate pentru a putea fi competitivi în Uniunea Europeană. Pe de altă parte, Traian Băsescu apreciază că programa elevilor români este prea încărcată.Preşedintele a făcut aceste declaraţii la Colegiul Spiru Haret, ai cărui elevi au participat azi la cea mai lungă lecţie din lume."Avem nevoie de un cod care să stabilească drepturile şi obligaţiile dascălului, dar şi obligaţiile elevului şi studentului şi obligaţia de a avea un sistem de educaţie de calitate. (...) Vă spun lucruri aspre, dar ele trebuie spuse, pentru că, ascunzându-le, nu găsim drumul către soluţii reale", a declarat Traian Băsescu.Peste 30.000 de elevi români şi cinci milioane de copii din peste 100 de ţări au participat, astăzi, la "Cea mai mare lecţie din lume". Scopul este acela de a atrage atenţia asupra nevoii de educaţie gratuită de calitate, în cadrul Săptămânii Globale pentru Educaţie. În cadrul lecţiei au fost exprimate păreri ale copiilor despre educaţie de calitate, cauzele excluderii de la educaţie şi cum s-ar putea opri discriminările.
Sursa: Realitatea TV

http://www.realitatea.net/180247_Peste-30-000-de-elevi-romani-vor-participa-la-o-lectie-record-menita-sa-atraga-atentia-asupra-dreptului-la-educatie-de-calitate-.html

Preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru învăţământ, Mircea Miclea, a declarat, la "Cea mai mare lecţie din lume", că datoria profesorului este nu numai aceea de a se exprima "revendicativ", dar şi de a veni cu soluţii la problemele ridicate de sistemul de educaţie. Preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru învăţământ a subliniat necesitatea realizării educaţiei timpurii. "Dacă investeşti de timpuriu în copil, acesta va avea de câştigat", a susţinut Miclea. Prezent la eveniment, preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, Şerban Iosifescu, a atras atenţia asupra faptului că în unităţile şcolare din ţară există foarte puţine rampe de acces pentru copiii cu dizabilităţi iar, acolo unde acestea sunt, copiii nu pot avea totuşi acces la laboratoare şi la toaletă, întrucât nu au fost făcute amenajări în acest sens. Prezent la eveniment, preşedintele Traian Băsescu, replicând unui elev din sală care a spus că nu ar şti cu ce să înceapă dacă ar fi ministrul educaţiei, a spus, amuzat, că nici actualul ministru nu ştie.sursa Curentul http://www.curentul.ro/index.php/Social/Adomnitei-nu-stie-cu-ce-sa-inceapa.html

Comentarii pe forum- Realitatea tv

2/3) Postat de: Cornelia Vodoiu-normalitate si proprietate intelectuala Miercuri 23 aprilie 2008, 15:27
Totul nu este decat o minciuna. In Romania s-a investit in EDUCATIE inainte de 1989. Am investit noi parintii in scoala copiilor de la camin si pana la terminarea facultatii. La catedra nu mai sunt profesori. Am fost prizoniera 11 ani in Institutul de Chimie Timisoara al Academiei Romane pentru ca am aparat valorile familiei si ale scolii romanesti.A aparut o moda , copiii profesorilor fac scoala in strainatate, iar parintii seriosi sposorizeaza cu bani grei din meditatii tradarea acestor indivizi ce niciodata nu au respectat scoala. Suntem generatia e profesori, promotia 1982 si avem un cuvant de spus in ceea ce priveste dezastrul din invatamant creat intentionat de profesorii universitari si academicieni.Profesorii nostri s-au vandut pentru o plasa de carne sau pentru un miel de Pasti.Nu mai mintiti copiii!Il rog pe profesorul Ion Smeureaunu de la Academia de Studii Economice din Bucuresti sa vorbeasca de scoala de altadata deschisa tuturor copiilor. Cu respect, Profesor+chimist+ofiter Cornelia Vodoiu.

1/7) Postat de: sebi Miercuri 23 aprilie 2008, 21:54
pana nu dati salarii omenesti profesorilor tineri nu va mai fi niciodata in Romania invatamant de calitate,garantez asta.Degeaba facem investitii in scoli, materiale,calculatoare,etc daca profii nu sunt atrasi spre invatamant, salariile sunt mizereeee!
(2/7) Postat de: OTRAVA Miercuri 23 aprilie 2008, 21:28
BATE-TI??????????????????????? ARE DREPTATE BASESCU NU SE FACE NICI MACAR CLASA I K LUMEA :(
(3/7) Postat de: Miercuri 23 aprilie 2008, 21:16
Presedintele Basescu, expert in educatie, vizionar in politica externa, fin cunoscator media...alt personaj care le stie pe toate. Mai nou il preocupa educatia, 18 ani in ce tara a trait, sa zica mersi corpului profosesoral pentru ca macar ii tine la ore pe elevi.Plata ridicola, rezultate derizorii. Si asta e inceputul...
(4/7) Postat de: Laci Miercuri 23 aprilie 2008, 19:50
Nu-mi place de presedinte, dar acum are dreptate... Materii neadaptate cerintelor de piata si un standard elitist. Garda profesorala letargica din cauza rezultatelor slabe. Subfinantarea invtamantului de zeci de ani. Multimedia care incurajeaza doar consumul. Posturi nationale platite de contribuabili fara emisiuni educative. Profesori universitari si institutii neperformante - cui ii pasa de invatamant: de esti smecher si cu cunostiinte reusesti fara. Ai bani cumperi diplome. In sesiune inveti o zi/materie. Va mirati? Eu nu. Sunt profesor.

Niciun comentariu: